Otkaz potpisala 44 radnika

Bez autora
May 18 2010

Menadžment Kombinata aluminijuma je dostavio sindikatu sporazum o izmjeni člana 91 kolektivnog ugovora, čime se omogućava isplata novca iz stambenog fonda radnicima koji napuštaju firmu po osnovu socijalnog programa a nemaju stan. Ta izmjena je u skladu sa trojnim sporazumom, koji su krajem aprila postigli sindikat, uprava i Ministarstvo ekonomije. Ovim je uvažen i prošireni zahtjev sindnkata, koji se u početku odnosno samo na radnike Glinice. U skladu sa izraženim interesovanjem, ista ponuda dostavljena je za radnike Anoda, Aluminijuma, Inženjeringa aluminijuma, Elektrolize, Livnice, Silumina, Održavanja aluminijuma, te administrativnoj službi komercijali, finansijskom, kadrovskom i pravnom sektoru, kao i sektoru opštih poslova. Pripadajući udio iz stambenog fonda obračunava se za svakog zaposlenog pojedinačno i da im za svaku godinu staža prinada 177 eura.

Otkaz potpisala 44 radnikaMenadžment Kombinata aluminijuma je dostavio sindikatu sporazum o izmjeni člana 91 kolektivnog ugovora, čime se omogućava isplata novca iz stambenog fonda radnicima koji napuštaju firmu po osnovu socijalnog programa a nemaju stan, saopštio je za Dan kadrovski direktor većinskog vlasnika KAP-a, ruskog CEAC-aa, Aleksej Arhipov.

On je istakao je ta izmjena u skladu sa trojnim sporazumom, koji su krajem aprila postigli sindikat, uprava i Ministarstvo ekonomije.

"Ovim je uvažen i prošireni zahtjev sindnkata, koji se u početku odnosno samo na radnike Glinice", kazao je Arhipov i dodao da je, u skladu sa izraženim interesovanjem, ista ponuda dostavljena za radnike Anoda, Aluminijuma, Inženjeringa aluminijuma, Elektrolize, Livnice, Silumina, Održavanja aluminijuma, te administrativnoj službi komercijali, finansijskom, kadrovskom i pravnom sektoru, kao i sektoru opštih poslova. Arhipov napominje da se pripadajući udio iz stambenog fonda obračunava za svakog zaposlenog pojedinačno i da im za svaku godinu staža prinada 177 eura.

"Skoro milion eura iz stambenog fonda namijenjeno je za dodatnu isplatu za oko 300 zaposlenih koji napuštaju kompaniju po socijalnom programu", rekao je Arhipov i istakao da će se, uz sporazum o prestanku radnog odnosa, potpisivati aneks za isplatu iz sredstava stambenog fonda.

Naveo je da je 20. maj rok za potpisivanje sporazuma i pripadajućeg aneksa, a ukupan iznos nadoknada po socijalnom programu i dopunske isplate iz stambenog fonda poslodavac isplaćuje do kraja juna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik